Loopsnelheid meten
Gericht op het objectiveren en interpreteren van loopsnelheid bij patiënten met behulp van de Tien Meter Looptest.
Doelgroep
De training wordt verzorgd voor teams in de geriatrische revalidatie (GRZ), medisch-specialistische revalidatie (MSR) of monodisciplinair voor specialisten ouderengeneeskunde, fysiotherapeuten en revalidatieartsen.
Inhoud
Om SMART-doelen ‘meetbaar’ te maken kunnen klinisch toepasbare meetinstrumenten gebruikt worden die tot objectieve resultaten leiden. En veelgebruikt meetinstrument voor het objectiveren van loopsnelheid is de Tien Meter Looptest (TML). Ondanks het feit dat de TML in veel klinische settings wordt toegepast is niet altijd duidelijk of het CVA-team met de uitkomsten van de test (de eerder geformuleerde) revalidatiedoelstellingen opstelt of aanpast. Ook blijken veel CVA-teamleden aan te geven dat het objectiveren en registeren van meetgegevens (‘meten’) (te)veel tijd kost. Dit wordt weerlegd in deze interactieve workshop. Tevens worden suggesties gedaan om de TML in te passen als geïntegreerd onderdeel in het klinisch besluitvormingsproces van fysiotherapeut, specialist ouderengeneeskunde en de andere CVA-teamleden in de revalidatie. De centrale vraag in deze workshop luidt dan ook: ‘Hoe zijn de uitkomsten van loopsnelheid bij het revalideren van ouderen met een CVA te gebruiken en te interpreteren?’
Invulling
Een 2-uur durende workshop. Deze kan in combinatie met andere meetinstrumenten uitgebreid worden naar een incompany-training van enkele dagdelen. Gebaseerd op uw wensen bieden wij onze workshops ‘op-maat’ aan.
Klanten
Voor onderstaande klanten heeft VanP&D de workshop ‘Loopsnelheid meten: een nuttige indicator in de revalidatie´ reeds verzorgd. Klik hier voor referenties van klanten die wij adviseren en/of trainen.
Het interactieve karakter van de workshop zet mij tot nadenken. Erg leuk gedaan, duidelijke presentatie, mét humor! – Praktijkdag Utrechtse Fysiotherapie: quote van deelnemer aan workshop